Тема інтегрованого заняття: «Ми – майбутні кухарі»
( лексична тема «Кухня»)
Програмовий зміст:
Розширювати уявлення про кухню як місце приготування страв. Ознайомлювати з професіями, пов’язаними з приготуванням їжі та обслуговуванням у закладах харчування. Систематизувати знання про різні страви, продукти харчування, кухонні прилади. Формувати ціннісне ставлення до власного здоров’я та навички здорового харчування.
Спонукати долучатися до приготування доступних страв, розвивати бажання самостійно виконувати функції кухара, показати можливості застосування кухонного приладдя. Формувати вміння систематизувати й класифікувати предмети, аргументувати свій вибір.
Вправляти в розв’язанні арифметичних прикладів у цікавій, невимушеній формі, відтворювати результат прикладу назвою страви. Закріплювати вміння лічити групами.
Навчати називати функції кухонних приладів за допомогою дієслів, вправляти в умінні встановлювати парну відповідність, добирати означувані слова, розвивати словесно-логічне мислення.
Розвивати інтерес до дослідно-експериментальної діяльності з фізичними явищами і властивостями предметів, пов’язаних з приготуванням їжі.
Формувати знання про безпечну поведінку з газовими приладами, кухонним електричним інвентарем, гострими предметами, сірниками.
Виховувати цілеспрямованість, наполегливість, допитливість, спостережливість та самостійність.
|